تاریخ اماکن عتبات عالیات (82) از کتاب یاحسین کربلا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

چاه سرداب غیبت

 

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1431600910167824_1%20124.jpg

 

 

 

 

 بر خی از خدام سرداب  به  مرور زمان وبا سوء استفاده از عواطف مردم داخل این بقعه کوچک حفره ای تعبیه کرده اند واز آن به زائرین خاک می دهند که فاقد هر گونه توجیه ودلیل شرعی است . وگاهی تبلیغ می کنند که حضرت امام زمان(عج ) هنگامی که تحت تعقیب مأموران قرار گرفته وارد سرداب شده ودرون چاه رفته است واز آنجا غیبت ایشان آغاز گردیده است وآن چاه را به عنوان چاه مقدس به مردم معرفی می کنند وحال آنکه این مسأله هیچ مبنای تاریخی ودینی ندارد ومی توان از آن به عنوان یکی از خرافات شایع در بین مردم نام برد.

9-      مسجد جامع سامرا که در زمان متوکل خلیفه عباسی ساخته شده است وبه  ،جامع المتوکل، مشهور شده او یکى از پلیدترین خلفاى عباسى است که درسال های (232-247 هجری قمری حکومت می کرده .) و این مسجد یکى از عظیم ترین مساجد جهان اسلام در آن دوره بشمار مى رفته.امروزه فقط ماذنه و دیوارهاى آن باقى است که همین دو نیز دلیل بر عظمت این ساختمان.است آنچه بر اهمیت معمارى این مسجد مى افزاید گلدسته آن است که به، ملویه، ، شهرت دارد و در شمال برج و باروى مسجد و در فاصله 25 مترى آن ساخته شده است.ساختمان این گلدسته مخروطى شکل است که بر قاعده اى مربع به طول 32 متر قرار دارد.این ماذنه بر خلاف سنت تمام گلدسته ها،که راه رسیدن به بام آن از پله هایى است که درون ماذنه تعبیه شده،از بیرون آن مى باشند،از این رو پله ها گردا گرد سطح بیرونى گلدسته را دور زده و به بام آن که در ارتفاع 52 مترى از زمین است مى رسد. بنا به روایت مورخان،متوکل مبلغ 5 میلیون درهم براى ساختمان این مسجد هزینه کرده است.

10-    متوکلیه به شهر کهن وقدیمی سامراء گفته می شود شهری که از سوی متوکل عباسی ساخته شده است وامروز خرابه های این شهر در فاصله کوتاهی از شمال سامرا نمایان است .

11-    جامع ابی دلف ،نمونه کوچکتر مسجد متوکل به ابعاد138 در215 متر است این مسجد به نام قاسم بن عیسی عجلی مشهور به ابی دلف است ،او از فرماندهان عباسی متوفای 226 هجری قمری و شیعه ای معتقد به شمار می آمد.

12-    قصر های سامرا، حدود هیجده قصررا می توان نام برد که خلفای عباسی به عیش وعشرت مشغول بوده اندوهزینه هر قصری متجاوز از پنج میلیون درهم بوده است.

 

 

 

 

شکلک های محدثه

http://barrud.rasekhoonblog.com/

 

 

 تاریخ اماکن عتبات عالیات (82) از کتاب یاحسین کربلا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی


برچسب‌ها: تاریخ, اماکن, کربلا, نجف کاظمین, کوفه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.